Petróleum - a gyógyító szer


Fogyasztás

A petróleum fogyasztására, adagolására több változatot ismerünk. Ez nyilván függ a betegség súlyosságától, fajtájától, de van, aki csupán megelőzés végett veszi magához. Hogy ezek közül melyiket alkalmazza, hiszen minden ember más, mindenki különbözőképpen reagál az egyes kúrákra, azt a tisztelt Olvasónak kell eldöntenie.

Oleum petrae album rect. G179 néven ismert az a tisztított petróleum, melyet a szakirodalom ajánl, max. 0,001% aromatartalommal és 185-225 fok forrásponttal. (De az irodalom javasol még 100-140 illetve 145-200 fok forráspontú terméket is.) Viszont népi források arra utalnak, hogy célunknak maximálisan megfelel a közönséges fehér (a valóságban sárgás színű) petróleum is, vattán vagy kávéfőző készülékben használatos szűrőn átszűrve. Ez a petróleumfajta általában benzinkutaknál vagy háztartási üzletekben szerezhető be.


Fogyasztási javallatok:

Megelőzésre: egy teáskanálnyi petróleum 6 héten át, kb. 2 órával reggeli előtt, éhgyomorra.

14 napon keresztül minden reggel 1 teáskanálnyi petróleum éhgyomorra, 2 órával a rendes evés és ívás megkezdése előtt. Utána 8 hét szünet, majd egy 28 napos éjszakai kúra következik. Minden évben célszerű ezt megismételni. Esetenként hasmenés léphet fel. Ez jó, mivel jelzi, hogy a bél tisztulása folyamatban van. A hasmenés ellen ne vegyünk be ellenszert, mivel az megzavarhatja a tisztulás menetét. Ezért is célszerű a kúrát pl. hétvégén vagy ünnepnapok előtt elkezdeni. Ha a hasmenés 3 nap után még mindig tartana, vegyünk be természetes hasmenés elleni szert.

Reuma esetén naponta háromszor 2 teáskanálnyi petróleumot vegyünk be és naponta egyszer dörzsöljük be vele a fájó részeket. Ehhez bőrkrémet is használhatunk, hogy meggátoljuk a bőr kiszáradását.

Azon testrészeket, melyek viszketnek, égnek, duzzadtak, gyulladtak (pl. végbél, hüvely, száj, nyelv, íny, foghús), tisztított petróleummal nedvesítsük be és csipkebogyómag-olajjal dörzsöljük be. A szájban a petróleumot a csipkebogyómag-olajjal együtt néhány percig forgassuk, majd vagy nyeljük le vagy köpjük ki.

Megelőzésre évente egyszer 12 napon át 1 teáskanálnyi petróleum.

Vérmérgezés esetén: 8 napon keresztül napi 1 teáskanálnyi petróleum.

1 teáskanálnyi petróleum, célszerűen egy órával reggeli előtt, 6 héten át, majd 8 hét szünetet követően újabb 4 hétig. Szükség esetén a kezelés évente megismételhető.

Lefekvés előtt is magunkhoz vehetjük a petróleumot (általában 1 teáskanálnyit, jó pár órával egy könnyű vacsora elfogyasztása után, viszonylag üres gyomorra. Ennek az az előnye, hogy a petróleum egész éjjel kifejtheti hatását anélkül, hogy élelemmel vegyülne. Ez egy 2 hónapos kúra, melyet 2 hónapos szünet követ. Ezt kiegészíthetjük a cikóriakávé jótékony hatásával, ami lehet napi 3-4 pohárnyi. Ebben az esetben a petróleumkúra szintén 2 hónapos, mely után azonban csak 2 hét szünetre van szükség.

A nők szervezete este jobban befogadja a petróleumot, mint reggel.

Tipp: Akit zavar a petróleum íze, az tartsa a petróleumot hűtőben. A hideg ugyanis meggátolja az ízmolekulák teljes kibontakozását és így számukra jobban fogyasztható.

Kemoterápia mellett nem ajánlott.

Végezetül álljon itt egy kis bonmot:
A férj hazajön az orvostól, a mosogatóhoz lép és a felírt gyógyszereket szó nélkül beleszórja.
- Megbolondultál? - kiált rá a felesége.
- Tudom jól, mit csinálok - mondja a férj. - A doktor élni akar. A patikus élni akar. De ÉN IS élni akarok!
Copyright © Lőrincz-Véger Gábor - Minden jog fenntartva!